kweekkooien voor vogels


Kweekkooien voor vogels


Kweekkooien zijn vandaag de dag in diverse materialen, maten en prijzen te koop. Let op bij de aanschaf van tweedehands kooien, want meestal krijg je daar een heleboel bloedluizen gratis bij! Goed desinfecteren is een belangrijke boodschap, want er kunnen ziektes overgebracht worden door het reeds gebruikte materiaal.


Wanneer je er voor kiest om te gaan kweken in kweekkooien moet je wel rekening houden dat de vogels niet te klein zitten! Vaak wordt al gedacht dat vogels tijdens de kweek niet veel ruimte nodig hebben maar naar onze mening en in het belang van de vogels is de lengte van de kooi wel degelijk van belang, dat deze lang genoeg is zodat ze ook kunnen vliegen. Wij adviseren liever een kooi van minimaal 80cm dan één van 40cm maar ook hierbij moet er gekeken worden naar welke soort vogel(s) je hebt! Want een Putter heeft bijvoorbeeld meer ruimte nodig dan een zebravinkje.


Informeer je dus ook hier weer goed in, zodat de kooien niet te klein zijn!Wil je graag kant en klare degelijke houten kweekkooien, dan adviseer ik je om contact op te nemen met Dierencompleet.nl. Zij maken mooie endegelijke kweekkooien maar ook volières op maat.