Volièrebouw hout/ aluminium

Info volièrebouw hout/ aluminium


Wanneer je besluit om voor vogels te kiezen, bedenk dan dat vogels moeten kunnen vliegen en waarin kunnen ze dat nu beter dan in een volière.


Volières zijn er in verschillende maten en uitvoeringen, kant en klaar of zelfbouw. Er is veel mogelijk op dit gebied. Er zijn wel wat belangrijke punten waar je op moet letten bij het bouwen en plaatsen van een volière! Denk hierbij bijvoorbeeld aan de standplaats. Waar plaats ik mijn volière? De zon, wind en regen spelen hier een grote rol bij. Wanneer de volière zo geplaatst word zodat er flinke slagregen in komt, kan dit voor problemen zorgen bij onze vogels. Denk hierbij aan bepaalde ziektekiemen die ontstaan door te veel vocht. Windinslag, vooral in de winterperiode is het fijn dat vogels beschut kunnen zitten. Niet alle vogels kunnen tegen ijzige kou. Ook de zon is niet altijd bevordelijk, zeker niet als in de zomer als continu de zon in de volière schijnt en hierdoor de temperatuur gigantisch oploopt, waardoor onze vogels kunnen sterven door oververhitting.


Het beste plaatst men de volière met zijn rug naar het noorden. Zorg er voor dat de volière voldoende schaduw plekken heeft zodat vogels zelf kunnen kiezen of ze in de zon willen of juist in de schaduw. Kijk hoe bij jou de regen het meeste valt zodat je regeninslag kunt verminderen.


Wanneer je hieraan uit bent, kun je bekijken van welk materiaal je de volière wilt gaan maken. Of dat je hem wel zelf wil gaan maken of deze kant en klaar besteld. Voor beide opties kunt je kiezen uit hout of aluminium.


Wanneer je voor hout gaat, kies dan altijd voor geïnpregneerd tuinhout. Dit hout is zo behandeld dat je het niet jaarlijks hoeft te beitsen of te schilderen. Voor het gaas, neem je volièregaas. Ook hier heb je keuzes in verschillende soorten, zowel in dikte van het gaas als geplastificeerd of verzinkt. Het mooiste is groen of zwart geplastificeerd, hierdoor zie je de vogels beter dan wanneer je kiest voor verzinkt gaas. Kies meteen voor wat steviger gaas. Dit kan handig zijn als je nog niet goed weet voor wat voor vogels je straks gaat kiezen. Kromsnavels bijten dun gaas zo kapot bijvoorbeeld. Het tuinhout en het gaas is in de meeste bouwmarkten te koop maar u kunt ook terecht bij volièrebouwers zoals Dierencompleet. Zij maken de prachtigste volières voor u op maat. Met hun 15 jaar ervaring weten zij precies wat u nodig heeft.


Wanneer je gaat kiezen voor aluminium en ook deze zelf gaat maken, dan kun je de benodigde onderdelen het beste online bestellen bij www.volierezelfbouw.nl Hier vindt je alle benodigdheden en gereedschappen wat je nodig hebt voor het maken van aluminium volières.