Kweeknummer

Kweeknummer

 


Wanneer je met vogels gericht gaat kweken en met meerdere koppels van de zelfde soort, dan ben ik van mening dat je ze ook moet ringen. Ook al zijn niet alle vogels verplicht om te ringen. Het voordeel van ringen is, dat je wanneer je kweekt meteen kunt noteren van wie de jongen afkomstig zijn, welke dag ze geboren zijn en nog veel meer. je kunt hiervoor bv. gebruik maken van het programma ZooEasy, een zeer uitgebreid kweek/fok programma.Door een lidmaatschap ben je in staat ringen te bestellen tegen een gereduseerde prijs, dit scheelt € 1,00 per ring!


Wanneer je eenmaal een lidmaatschap hebt afgesloten, ontvang je z.s.m. je eigen kweeknummer. Dit nummer komt op al je ringen te staan die je in de toekomst gaat bestellen bij de NBvV.Op een ring staan een aantal gegevens vermeld zoals: 


  • Je kweeknummer
  • Het jaartal
  • Een volgnummer


Een ring kan er als volgt uitzien: 2TKH-39-19(kleur zwart). Ieder jaar krijgt een andere kleur, zodat je makkelijk kunt herkennen van welk jaar dit is. Echter zijn er maar een aantal kleuren die om de zoveel jaar rouleren.