Wie ben ik

Wie ben ik

 

Johan Molenschot

Mijn naam is Johan Molenschot geboren op 1 december 1978 te Tilburg. Ben sinds 9 september 2005 gelukkig getrouwd met mijn vrouw en samen hebben we 2 mooie, leuke kinderen op de wereld gezet, waar we erg blij mee zijn.

 

Op 1 februari 2017 ben ik gestart met mijn eigen bedrijf. Een webshop in vogelkweek artikelen, www.webshop-devolierevogel.nl. Naast dit alles, hou ik nog voldoende tijd over om er een leuke hobby bij te hebben. Het verzorgen en kweken van kleur kanaries.

 

Dit is een fijne ontspanning, die iedereen nodig heeft op zijn tijd. Mijn tweede hobby is fotografie. Hier kan ik mijn passie voor vogels goed mee combineren.

 

De vogel hobby is tot stand gekomen doordat mijn vader vroeger ook veel heeft gekweekt en dit is bij mij altijd blijven hangen. Hij had weinig tijd meer en vroeg mij of ik zijn laatse 4 kanaries zou willen hebben.

 

Dit alles speelde zich af in juli 2013. Vanaf dat moment ben ik me steeds meer gaan verdiepen in kanaries en al gauw kwamen daar mijn eerste uitbreidingen.

In augustus 2014 ben ik gaan uitbreiden. Mijn vogelkooien hadden ruimte gemaakt voor een volière van 3,00x1,30x2,00 mtr, een binnenvolière van 1,60x0,90x2,00 mtr en een kweekruimte waarin ik 12 kweekkooien van het merk H&H had staan. Na 1 kweekjaar te hebben gehad, kwam ik er al gauw achter dat deze opstelling niet optimaal was en ben in de zomer van 2015 gaan veranderen. Deze keer heb ik al mijn kweekkooien zelf gemaakt uit meubelpanelen en voorzien van LED-verlichting en een gaasbodem i.p.v. een lade. Nu heb ik 12 kweekkooien, bakken met een totale lengte van 160 cm deelbaar in 4 compartimenten van 40x40x40 cm hiermee kan ik alle kanten op. Niet alleen bestemd voor de kweek van kanaries maar ook eventueel voor andere vogels die de ruimte nodig hebben. Daarnaast heb ik nog een tweede binnenvollière gemaakt om de jonge vogels in te plaatsen.

 

Zo zie je maar weer, het is een soort virus eenmaal mee begonnen niet meer te stoppen!

 

Het is een leuke hobby, waarin ik me ben gaan verdiepen in kleurkanaries. In het jaar 2016 ben ik voor het eerst gaan kweken met kanarie agaten.

 

Per 1 februari 2017 ben ik de trotse eigenaar van de webshop:

www.webshop-devolierevogel.nl

Hier kunt u alles vinden op het gebied van vogelkweek artikelen.

 

Zo, nu weten u een beetje wie ik ben en wat ik doe.

 

Op deze website vindt u een scala aan informatie van mij en uit andere bronnen. Kijk snel verder!

 

Tot ziens.

Copyright © All Rights Reserved devolierevogel@gmail.com And sponsort by: www.webshop-devolierevogel.nl Updated: 8-9-2018