Zebravinken

Zebravinken


Familienaam: Estrildidae     

                                                                       

Lengte: 10 cm


Leefgebied: Australië en eilanden Flores,Sumba en Timor


Volièregedrag: Sociaal in kolonies of als deel van een populatie in een gemengde volière


Voer: zaadmengvoer dat hoofdzakelijk bestaat uit gemengde gierst en wat kanariezaad, plus groenvoer zoals vogelmuur


Kweektips: geef geen nestmateriaal meer wanneer het vrouwtje met leggen begint


Nestbenodigdheden: afgedekt wilgenmandje of open nestkastje


Legsel: 4-6 eitjes


Broedtijd: 12 dagen


Opkweekvereisten: eivoer en gewelde trosgierst is aanbevolen, soms levende insekten


Uitvliegen: meestal rond de 21ste dag


Levensverwachting: 8 jaar of ouder.

 




Copyright © All Rights Reserved  De volièrevogel And sponsort by: www.webshop-devolierevogel.nl


Contact: Johan Molenschot, Akkerstraat 126, 5025 MN Tilburg, Nederland, Tel:+31(0)613911974, devolierevogel@gmail.nl


Updated: 22-01-2019