Kanarie rood kweker

Laurens van Boxtel


Met vogels omgaan, een leuke hobby, en zeer zeker een sport.


Laat ik mij even voorstellen, ik ben Laurens van Boxtel, en heb een 14 tal jaren kanaries, in de kleurslag rood lipochroom.


Als je met deze kleurslag wilt beginnen, of je zelf verbeteren, wil ik je een paar tips meegeven , [ die met de kleuring te maken hebben] waarin ik ben gevaren.

Op de eerste plaats komt naar mijn mening ,het aanschaffen van je vogels. Ga als je ze aanschaft , naar de kweker zelf, zodat je kan waarnemen hoe hij met vogels omgaat, als je de mogelijkheid er toe hebt.

De kleuring , en het toedienen van kleurstof, is van heel groot belang. Immers kleurstof aan je vogels geven, moet je met mate toedienen [en niet wat ik vaak hoor, je krijgt ze wel rood als je maar genoeg geeft] de gezondheid van de vogels , is en staat altijd voorop.

Dus als we praten over vererving, hoort daar zeker de eigenschap van kleurbezit bij, na mijn ervaring. Hoe groter de eigenschap van kleur bezit, des te minder hoef je kleurstof te geven, wat er dan weer zorg voor draagt, voor een beter kweek seizoen.

Ik begin 1 week voor de kweek met het toedienen van kleurstof, door het ei-voer. En blijf dat doen tot de kweek is voltooid. Als de jonge vogels , in de ren [of voli貥] geplaatst zijn stop ik even met het geven van kleurstof. Let er wel op dat je tijdig weer begint met het geven van kleurstof, en niet wacht tot de vogels gaan ruien.

Dan geef ik het via water , en ei-voer

Ja wat dien ik toe, ik zelf dien in 1 liter , 1,5 gram toe, en per 1 kg ei-voer 5 gram. Dit doe ik al jaren, en alles is wat mij betreft in balans. Wat ik wel even wil meegeven dat ik vaak te horen krijg, en lees is , dat 12 tot 20 gram per 1 kg ei-voer door het ei-voer geen uitzondering is, ik persoonlijk vindt dat veel te veel. Je krijgt er echt geen intensiever vogels van.

Ik gebruik ei-voer van het merk CeDe, en de kleurstof die ik toedien betreft Carophyll. Ook geef ik Spirulina. Als zaad geef ik al jaren Van Himbergen, en tijdens de kweek geef ik Perle Morbide.

Natuurlijk mag jezelf bepalen wat je gebruikt, immers er zijn meerdere keuze wat ei-voeren betreft, en je hebt ook meerde keuze , in het bepalen wat je geeft als kleurstof.

Ik hoop dat je wat kan met de tips, en dat vogels houden, vooral een leuke hobby en bezigheid mag zijn, en blijven. Mocht je de kleuring van mijn vogels willen zien kan je dat op mijn facebook pagina en Instagram. Dank Johan, dat je mij de gelegenheid bied , om deze aanreiking te geven. Succes met de komende kweek, en veel plezier, vogel liefhebbers.

Copyright © All Rights Reserved  De volièrevogel And sponsort by: www.webshop-devolierevogel.nl


Contact: Johan Molenschot, Akkerstraat 126, 5025 MN Tilburg, Nederland, Tel:+31(0)613911974, devolierevogel@gmail.nl


Updated: 03-12-2019