Kweekkooien voor de kanaries

Kweekkooien en volières zijn vandaag de dag in alle maten en prijzen te koop. Steeds opletten voor tweedehands kooien, want meestal krijg je daar een heleboel bloedluizen gratis bij. Goed desinfecteren is een belangrijke boodschap, want er kunnen ziektes overgebracht worden door het reeds gebruikte materiaal.

 

Wie een beetje handig is, kan met goed materiaal uiteraard zelf kooien maken. Maak ze niet kleiner dan 40x40x40 cm(lxbxh). In de handel zijn allerlei standaard voorfronten verkrijgbaar. Het is wel verstandig je kooien te maken naar deze standaardmaten.

 

Soms gebeurt het dat beginnelingen eerst hun kooien maken en dan op zoek gaan naar voorfronten. Er bestaat veel kans dat deze maten niet in de handel verkrijgbaar zijn, zodat je de fronten op maat moet laten maken. De prijs zal dan in elk geval tegenvallen en de levertijd ook. Gebruik houtlijm om de vlakken aan elkaar te bevestigen zodat er later geen spleten zijn waarin de gevreesde bloedluis zich kan schuilhouden. Afwasbare platen worden veel gebruikt en hebben het voordeel dat ze niet meer geverfd moeten worden.

 

Hieronder zal ik aan de hand van een aantal foto's laten zien, hoe je o.a. zelf een broedkooi kunt maken van meubelpanelen met een gaasbodem dus zonder lade. I.p.v. de lade gebruik ik honingraadpapier of kranten.

Copyright © All Rights Reserved devolierevogel@gmail.com And sposort by: www.webshop-devolierevogel.nl